Denna policy förklarar hur GG Serverparts AB samlar in och behandlar personuppgifter

Personuppgiftsansvarig

GG Serverparts AB är personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter och ansvarar för att hanteringen sker i enlighet med lämplig lagstiftning.


Personuppgifter

För att du skall kunna genomföra ett köp på GG Serverparts AB behöver vi ditt namn, adress, mobilnummer och e-postadress.
Vi behöver dem för att kunna skicka beställningen till rätt leveransadress, skicka dig uppdateringar om orderstatusen och kontakta dig vid behov om dina ordrar.
Vi är skyldiga att lagra information om dina ordrar i koppling med redovisning, hantering av avgifter och potentiell garanti och returhantering. Orderinformationen raderas efter tio år. För förbättrad säkerhet så lagrar vi även IP-adressen som används för beställningen.
Vi kan också behöva andra personuppgifter för olika skäl. Vilka personuppgifter och vad de används till beskrivs i denna policy.

Dina rättigheter

Du har rätt att se de personuppgifter som GG Serverparts AB har registrerat i enlighet med gällande lagstiftning. Dessa uppgifter kan du när som helst utan kostnad begära att ta del av i enlighet med lagstiftningen.
Du kan även begära att vi rättar till eller tar bort dina personliga uppgifter när som helst, om vi inte är skyldiga att lagra dessa i enlighet med gällande lagstiftning eller andra skyldigheter vi har.
Information skall skickas på ett säkert sätt. Om den registrerade skickar sin begäran elektroniskt, och denne inte efterfrågar annat format, så utlämnas informationen i elektronisk form.
Du har rätt att skicka klagomål till Dataskyddsförordningen om du tycker att dina personuppgifter inte hanteras i enlighet med denna policy.

Arkivering av personuppgifter

Bokföringslagen kräver att vi lagrar transaktionsdata i 7 år, men vi lagrar köphistorik i 10 år i samband med garantier och reklamationer enligt konsumentköplagen och köplagen. Denna lagring görs i vårat bokföringsprogram (Visma) och i våra affärssystem (PrestaShop & Sello).

Skydd av personuppgifter

GG Serverparts AB har tagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter från åtkomst, förändring och borttagning av de som är obehöriga för att du ska kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Till exempel sparas kundens och kontoinnehavarens uppgifter i en databas som är skyddad genom behörighetsstyrning.

Transport av varor

För transport av varor samarbetar vi med DHL. De personuppgifter som är nödvändiga för att de skall kunna leverera varorna till dig skickar vi till dem. Det som delas med transportören är namn, telefonnummer, adress och önskad leveransplats.

Cookies

En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Dessa används vanligtvis för att förbättra användarupplevelsen och komma ihåg vem du är så att du förblir inloggad.
Syftet med cookies är att ge vår webbutik grundläggande funktioner så som sessionshantering, och anpassning.
Förstapartscookies är nödvändiga för att webbplatsen skall fungera och anpassning av webbsidan.
Vi använder oss inte utav tredjepartscookies.

Hur man undviker Cookies

Om du inte vill acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera cookies manuellt från din hårddisk när som helst. Väljer du att inte acceptera cookies kan du fortfarande besöka vår hemsida men utan möjlighet att genomföra köp.

Du behöver inte godkänna eller använda cookies för att titta på produkter och få prisinformation, men för att kunna logga in och genomföra köp krävs det att du accepterar sessionscookies.

Kontaktinformation

Kontakta oss via e-post (order@ggsp.se) om du vill att GG Serverparts AB skall radera dina uppgifter, eller om du vill att dina personuppgifter som lagras av GG Serverparts AB skall utlämnas.